Zo herken je de echte ambachtelijke zeepmaker.

Als je zeep maakt, heb je te maken met de Europese wetgeving op het gebied van hygiëne en cosmetica. De wet is strikt en onderhevig aan voortdurende verandering. Als zeepmaker wil je hier niet de hele dag mee bezig zijn en dat is precies de reden waarom zoveel ambachtelijke zeepmakers lid zijn van het EU Soap Quality System (SQS). Dit systeem zorgt ervoor dat je je kan concentreren op het maken van zeep en dat jouw zeepproducten te allen tijde aan de wetgeving voldoen. Over de gehele Europese Unie.

Een zeepmaker die is aangesloten bij het SQS-kwaliteitssysteem is te herkennen aan de prestigieuze certificaten die hij/zij prachtig aan de wand heeft ingelijst. Zo’n officieel certificaat krijg je niet zomaar. Je moet alle ins en outs van het zeep maken kennen en dat kan alleen door cursussen bij ons te volgen. Deze zijn een voorwaarde voor toelating tot het systeem. Om lid te worden van het EU Soap Quality System moet je drie diploma’s behalen. De diploma certificaten moeten altijd binnen jouw ruimte of bedrijf aanwezig zijn.

1- Een persoonlijk diploma waarmee je kunt aantonen dat je op een hoogwaardige manier zeep kunt maken (praktijk). Dit is het diploma certificaat Les Maitres Savonniers (De Meester Zeepmakers).

2- Een persoonlijk certificaat waarmee je kan aantonen dat je begrijpt wat je moet weten om te voldoen aan de EU Hygiëne- en Cosmeticawetgeving (theorie). Hiervoor ontvang je het EU Soap Quality System-certificaat dat drie jaar geldig is.

3- Een locatiegericht certificaat waarmee je kan aantonen dat jouw werkruimte en productieproces voldoen aan de EU-eisen (wij komen bij je langs om dit te controleren). Hiervoor ontvang je het gepersonaliseerde EU Soap Quality GMP-certificaat dat ook voor drie jaar wordt afgegeven.

Deze cursussen zijn vaak een- of tweedaagse workshops waarin je individueel, in een groep, of digitaal les krijgt van een geautoriseerde specialist die je meeneemt in de wereld van veilig zeep maken. De sfeer is laagdrempelig en ontspannen en voor iedereen haalbaar.

Het EU Soap Quality System is het meest betaalbare zeepproductieproces dat voldoet aan de strenge Europese Hygiëne- en Cosmeticawetgeving. Door de jaren heen is het systeem de standaard geworden voor grote en kleine zeepmakers om alle processen op een professionele manier te reguleren – zodat de wetgeving altijd wordt nageleefd. Het systeem neemt zelfs de volledige eindverantwoordelijkheid voor de zeepproducten van zeepmakers die zijn aangesloten! Met het EU Soap Quality System ben je als ambachtelijk zeepmaker altijd in veilige handen.

EU Soap Quality System (SQS)
Onderdeel van Gildewerk Quality Systems B.V.
KvK Nummer: 34345148
A. Hofmanweg 41
2031 BH Haarlem
Nederland

Lid van