Jij zorgt voor de zeep. Wij regelen het papierwerk.

Je wil veel tijd besteden aan het creëren van de mooiste zeep producten. Niet aan administratieve rompslomp. Daarom ben je abonnee van het EU Soap Quality System. Het Traceer-systeem is de ruggengraat van het systeem en doet al het harde werk zodat je zeepproduct te allen tijde conform de regelgeving is.

Maar wat doet dit Traceer-systeem nou eigenlijk en wat krijg je er voor terug?

Het is wettelijk verplicht dat de oorsprong van een zeepproduct altijd herleidbaar is en blijft. Denk hierbij aan gebruikte grondstoffen, recepten en de locatie waar de zeep geproduceerd is. Hiervoor is een uitgebreide, goed doordachte manier van administreren vereist. Als je je aansluit bij het kwaliteitssysteem ga je voor het produceren van jouw zeep gebruik maken van de door ons ontwikkelde LabelMaker Software, onderdeel van het Traceer-systeem. Dankzij het Traceer-systeem heb je altijd je dossiers op orde en is de wettelijk verplichte administratie en herleidbaarheid van jouw zeepproducten gewaarborgd.

Toegang tot meer dan 1.000.000 recepten

Je hebt unieke toegang tot meer dan 1.000.000 recepten om zeepproducten te maken. Van de productie wordt automatisch een logboek bijgehouden, waarin alles – van gebruikte grondstoffen, productiewijze en -locatie, tot eindproduct – wordt vastgelegd.

Werken met goedgekeurde grondstoffen

Het is wettelijk vereist dat de herkomst van de door jouw gebruikte grondstoffen herleidbaar is en dat een eventuele combinatie in een recept is goedgekeurd.

Door gebruik te maken van onze SQS LabelMaker Software, voldoe je aan deze eisen.

Batchnummering voor eindproducten

De zeepproducten die je produceert moeten worden voorzien van een batchnummer, zodat de productiedatum en -locatie altijd te achterhalen zijn. Dankzij de SQS LabelMaker Software, worden automatisch batchnummers gegenereerd en gedocumenteerd en voldoe je aan deze wettelijke eis.

Ettiketerings systeem

De wet stelt specifieke eisen aan de informatie die je op het etiket van uw zeepproduct vermeld. Met de SQS LabelMaker Software print je etiketten voor jou zeepproducten die aan de wettelijke eisen voldoen.

Product Information Files

De Product Information Files (PIFs) worden door ons opgesteld en beheerd. Hierin staat alle informatie over jouw zeepproducten die wettelijk is vereist. Controlerende autoriteiten uit de Europese Unie moeten in staat zijn toegang te krijgen tot de PIFs. Je hoeft dergelijke verzoeken niet zelf te beantwoorden, want we zullen dergelijke aanvragen voor je afhandelen.

Registratie
ook CPNP

Wij verzorgen voor jou als zeepfabrikant de verplichte aanmelding bij de locale autoriteiten of ondersteunen daarbij. Ook de registratie van de ingrediënten van jouw recepten bij de Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) regelen wij. De informatie in de CPNP is elektronisch toegankelijk voor de controlerende autoriteiten in de lidstaten van de Europese Unie.

EU Soap Quality System (SQS)
Onderdeel van Gildewerk Quality Systems B.V.
KvK Nummer: 34345148
A. Hofmanweg 41
2031 BH Haarlem
Nederland

Lid van