Blijf op de hoogte

Lees het allerlaatste nieuws over het meest betrouwbare productieproces dat ambachtelijke zeepmakers vakkundig beschermt, certificeert en ondersteunt.

De oudste manier van zeep maken is nu de nieuwste manier van zeep maken.

Cold-Process zeep maken is ouder dan je denkt. Het ambacht gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Dit verhaal speelt zich af in het begin van het ontstaan van het Romeinse Rijk. In die tijd waren er nogal wat feesten om overwinningen te vieren, vooral in hogere kringen …

Lid worden, is dat duur?

Het korte antwoord is nee. Abonnee worden van het EU Soap Quality System (SQS) is goedkoper dan je denkt. Zeker als je kijkt naar de kosten als je geen lid bent. Het is zeer geld- en tijdrovend om als individuele zeepmaker alle processen dusdanig in te regelen zodat er voldaan wordt aan de steeds strenger wordende wetgeving.

De risico’s van zeep maken.

Wie zelf zeepproducten maakt, moet aan bepaalde eisen voldoen. Dat is ook logisch omdat het product met de huid in aanraking komt. Als dat voor roodheid, jeuk, branderigheid of prikken zorgt, kan het aan de huid liggen, maar kan het zeker ook aan de zeep liggen.

Zo herken je de echte ambachtelijke zeepmaker.

Als je zeep maakt, heb je te maken met de Europese wetgeving op het gebied van hygiëne en cosmetica. De wet is strikt en onderhevig aan voortdurende verandering. Als zeepmaker wil je hier niet de hele dag mee bezig zijn en dat is precies de reden waarom zoveel ambachtelijke zeepmakers lid zijn van het EU Soap Quality System (SQS).

Zelf zeep maken is het mooiste wat er is, zeker als dat zeepproduct gegarandeerd veilig is.

Alle zeepmakers –groot en klein– zijn verplicht zich te houden aan de Europese Hygiëne & Cosmeticawet. Dit is ter bescherming van iedereen die jouw zeepproducten gebruikt. Het is een vereiste dat jouw productie, processen, grondstoffen en zeepproducten voldoen en blijven voldoen aan de wetgeving.

Wat betekent de Europese Hygiëne & Cosmeticawetgeving voor een zeepmaker?

Naast het opzetten van jezelf als een legale zeepmakerij, is het ook belangrijk dat jouw producten voldoen aan alle relevante richtlijnen en verordeningen van de Europese Unie. We bekijken in deze blog de cosmetische wetgeving (want zeep is immers een cosmetisch product) en de veiligheidsrapporten.

Zo start je een succesvolle zeepmakerij

Twee jaar geleden is Janet een ambachtelijke zeepmakerij begonnen. Vandaag heeft ze er een winkel bij die haar producten verkoopt. “Een zeepmakerij beginnen was eigenlijk best makkelijk. Ik heb het vanaf dag 1 goed willen aanpakken zodat mijn bad- en zeepproducten ten alle tijden aan de strenge cosmeticawetgeving voldoen.

Wow! Dankzij onze farmacologen heb je unieke toegang tot meer dan 1 miljoen zeeprecepten.

Abonnee zijn van het EU Soap Quality System (SQS) heeft zo zijn voordelen. Je ontvangt gratis meer dan 1 miljoen recepten waaruit je kan putten. Recepten met logboeken waarin alles wordt vastgelegd – van gebruikte grondstoffen, productiewijze, locatie, tot eindproduct certificatie.

EU Soap Quality System (SQS)
Onderdeel van Gildewerk Quality Systems B.V.
KvK Nummer: 34345148
A. Hofmanweg 41
2031 BH Haarlem
Nederland

Lid van