Je maakt reinigende en verzorgende zeepproducten.

Het is essentieel dat je productieruimte en -methode voldoen aan Good Manufacturing Practice (GMP).

Werken volgens GMP stelt niet alleen eisen aan de hygiëne tijdens het productieproces, maar ook aan de werkwijze. Orde en reinheid vormen de basis voor een goede productiepraktijk. Als na inspectie jouw productieruimte en -methode aan de eisen voldoen, ontvang je een officiëel, gepersonaliseerd EU Soap Quality System certificaat, wat drie jaar geldig is.

Gecertificeerde productieruimte

Experts van het EU Soap Quality System bezoeken jouw productieruimte en stellen een document met aanbevelingen op die moeten worden opgevolgd. Als dit geregeld is dan weet je zeker dat je voldoet aan de strenge wettelijke eisen voor ruimtes waar zeepproducten worden gefabriceerd.

Voorgeschreven werkwijze

Je dient je zeepproducten te produceren volgens de voorgeschreven werkwijze. Hiervoor heb je de beschikking over een softwareprogramma met meer dan 1.000.000 recepten en een logboek waarin alles wordt vastgelegd – van gebruikte grondstoffen, productiewijze en -locatie, tot eindproduct.

Opleiding en bijscholing

Het EU Soap Quality System verzorgt opleidingen in de wetgeving voor het maken van zeepproducten en biedt u de periodiek wettelijk vereiste bijscholing.

Protocollen voor hygiëne

Wij verzorgen voor jou als zeepfabrikant de verplichte aanmelding bij de locale autoriteiten of ondersteunen daarbij. Ook de registratie van de ingrediënten van jouw recepten bij de Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) regelen wij. De informatie in de CPNP is elektronisch toegankelijk voor de controlerende autoriteiten in de lidstaten van de Europese Unie.

EU Soap Quality System (SQS)
Onderdeel van Gildewerk Quality Systems B.V.
KvK Nummer: 34345148
A. Hofmanweg 41
2031 BH Haarlem
Nederland

Lid van