Hoe maak je zeep?

Als je zelf een ambachtelijke zeepmakerij begint, kun jij creatief bezig zijn met het maken van zeep. Het is gemakkelijk en biedt goede toekomst mogelijkheden. Het EU Soap Quality System biedt in samenwerking met Gildewerk BV een volledig concept aan voor ambitieuze zeepmakers. Gildewerk BV is al ruim 30 jaar Europees leverancier voor zeepmakers en helpt jou bij het zelf ambachtelijke zepen maken.

Als je gebruik maakt van het EU Soap Quality System voldoe je vanaf dag 1 aan de wet, ben je snel operationeel en heb je alle materialen direct beschikbaar. Wij zijn een betrouwbare partner met een groot aanbod in cursussen en trainingen. Bij ons ben je in veilige handen. Het EU Soap Quality System zorgt ervoor dat jouw zeepproducten aan de strikte eisen voldoen. Wij evolueren mee met de strenge wetgeving van de Europese Unie, waardoor jij met een gerust hart producten kunt aanbieden van kwaliteit, met gegarandeerde veiligheid voor de consument.

Zeep produceren goed geregeld bij Soap Quality System

Hoe maak je zeep? Hoe let je erop of je aan alle regels voldoet? Waar moet ik rekening mee houden? Dat zijn vragen waar wij bij het EU Soap Quality System het antwoord op hebben. Jij zorgt voor de zeep, wij regelen het papierwerk van de grondstoffen via Gildewerk. Enkele voordelen waar we je bij ondersteunen zijn bijvoorbeeld het uitvoeren van de autoriteitsmelding, het productdossier en de samenstelling van de gebruikte ingrediënten, een gedetailleerde traceerbaarheid zoals de wet die voorschrijft, de unieke registratie voor elk ingrediënt en het unieke nummer van het eindproduct.

Daarnaast biedt ons systeem de mogelijkheid om te laten onderzoeken of jouw eigen ingrediënt kan worden toegevoegd aan jouw zeepproduct. Hierbij kijken we naar de Europese wetgeving en zorgen we ervoor dat jouw product aan de strenge eisen voldoet. Ons Traceer-systeem speelt hierbij een belangrijke rol. Hiermee heb je je dossiers op orde en hoef je zelf geen tijd te besteden aan de productie gerelateerde administratieve rompslomp als je zelf zeep gaat maken.

Lidmaatschap heeft zo zijn voordelen.

We nemen de verantwoordelijkheid van je zeep administratie over

Je bent immers zeepmaker, geen boekhouder. Het systeem zorgt ervoor dat je kunt doen wat je het beste doet: kwalitatief hoogstaande zeep- en badproducten maken.

Gratis toegang tot de exclusieve labelmaker software

Met Labelmaker is de ‘tracebility’ geregeld en print je o.a. zelf je eigen etiketten voor je zeep- of badproducten. Zo voldoe je helemaal aan de wettelijke eisen van de Europese Unie.

Je hebt unieke toegang tot meer dan 1.000.000 zeeprecepten

Recepten met logboeken waarin alles wordt vastgelegd – van gebruikte grondstoffen, productiewijze, locatie, tot eindproduct certificatie.

Je ontvangt de prestigieuze ‘MANDAAT’ verklaring

Nadat je de verplichte opleiding bij ons hebt gevolgd en aan de overige vereisten voldoet, ontvang je een gepersonaliseerd ‘EU-SQS MANDAAT’ bewijs dat voor 1 jaar geldig is. Lijst het in en hang het op de muur van je zeepmakerij.

Je krijgt voorrang bij bestellen, gratis advies en speciale aanbiedingen

Als lid krijg je allerlei voordelen zoals voorrang bij levering van de samenwerkende leverancier, extra snelle levering en persoonlijk advies bij technische of juridisiche vraagstukken.

Zelf zeep maken: wij beschermen, certificeren en ondersteunen vakkundig

Bij zeep produceren maak je reinigende en verzorgende producten en daarbij is het essentieel dat je productieruimte en -methode voldoen aan de Good Manufacturing Practice (GMP). Het gaat hierbij niet alleen om de hygiëne tijdens het productieproces, maar ook om de werkwijze. Het EU Soap Quality System inspecteert jouw productieruimte en -methode en wanneer deze aan de eisen voldoen, ontvang je een officieel, gepersonaliseerd EU Soap Quality System certificaat. Dit certificaat is drie jaar geldig. Daarnaast verzorgen wij ook opleidingen in de wetgeving voor zeep produceren en bieden wij de periodiek wettelijk vereiste bijscholing. Jij kunt je hierdoor volledig richten op het zelf zeep maken en wij verzorgen de administratie. Ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op!

Sluit je aan bij de familie van verantwoordelijke zeepmakers. In de afgelopen decennia is het EU Soap Quality System uitgegroeid tot het meest betrouwbare productieproces dat ambachtelijke zeepmakers vakkundig beschermt en ondersteunt. Overal in de gehele EU.

EU Soap Quality System (SQS)
Onderdeel van Gildewerk Quality Systems B.V.
KvK Nummer: 34345148
A. Hofmanweg 41
2031 BH Haarlem
Nederland

Lid van